Kreative Løyerligheder

Bag Kreative Løyerligheder

Jeg hedder Pil og har bloggen www.kreativeloyerligheder.dk. På instagram hedder jeg @kreative_loyerlighederMit krea-navn er et ordspil på mit mellemnavn Løye. Jeg hækler meget, men laver også en del andet kreativt, så syntes mit navn skulle give frihed til ikke kun at handle om garn.

 

I 3. klasse i håndarbejde skulle vi lære at hækle, jeg lavede en grim hue i rosa nuancer i fast masker. Det var mange timers arbejde, og den blev aldrig brugt. Derefter blev hækling lagt på hylden. Hækling blev genoptaget for to år siden, da en i mit lokalområde efterlyste en strikke/hækle-klub på facebook. Det lød mega hyggeligt, så jeg meldte mig til, på trods af at jeg ikke havde hæklet i 20 år, og blev hurtigt meget grebet af leg med garn.

Siden er jeg begyndt at lave mine egne hækleopskrifter. Det er den skønneste proces fra ide til færdigt projekt. Det er sjovt at samarbejde med mine dygtige testhæklere, og få feedback på mit arbejde.

Jeg synes det er fantastisk at se hvad andre får ud af mine ideer og opskrifter når de deler billeder på instagram og andre sociale medier.

ballerinapingvin-1024x1024 Kreative Løyerligheder

Jeg 34 år, gift med min kæreste gennem 13 år, mor til en dreng på 6 år og en pige på næsten 4 år og jeg arbejder til daglig som tandlæge.

Mit job er noget værre pillearbejde, og til tider kræver det kreative løsninger og nytænkning. I virkeligheden synes jeg at mit arbejde og mit kreative gen spiller godt sammen.

Jeg har oftest pokkers travlt på arbejde og mange bolde i luften, så mine kreative projekter er en rigtig god måde at få en mental pause.

Jeg elsker systematik og matematik, det bruger jeg i min opskriftudvikling. Jeg har en evne til visuelt at se et projekt for mig, og så hækler jeg det. Det er heldigvis sjældent nødvendigt at trævle op, for det hader jeg.

 

Mine ynglings projekter er mine hæklede dyrefamilier bestående af en mor og én eller flere unger. Konceptet er at ungen kan passe ind i moderens mave.

Kreativeloyerligheder3-1024x1024 Kreative Løyerligheder

Jeg er også ret stolt af min hæklede køkkenhave hvor grøntsagerne kan tages op af jorden.

Min inspiration finder jeg bl.a. instagram og facebook, men jeg bliver også ofte inspireret af noget jeg ser. Jeg tager tit screenshots eller billeder og gemmer som inspiration.

Mine børn er også en inspirationskilde med skøre ideer, leg og oplevelser.

Mine to skønne unger er oftest de glade aftagere af mine projekter, men familie og venners børn får også gaver.

 

Som I nok kan fornemme fylder hækling en hel del, men min blog rummer også alt muligt andet med fokus på børn. Jeg har fx lavet en guide til et hæklet påfuglekostume til min datter til fastelavn, små diy-projekter til nissedøre, skattejagt og udsmykning til børnefødselsdag og senest har jeg lavet lidt tips til at rejse med børn og gode oplevelser for hele familien.

Påfugl-1024x1024 Kreative Løyerligheder

 

Jeg har valgt at dele opskriften på babypindsvinet Minnie med jer. Det er en god størrelse til uro eller barnevognskæde.

 

Opskrift Pindsvinebabyen Minnie

Kreativeloyerligheder2-1024x1024 Kreative Løyerligheder

Forkortelser

 • mr=magisk ring
 • m=maske
 • lm=luftmaske
 • fm=fastmaske
 • stgm=stangmaske
 • 2 fm s=indtagning; hækl 2 fastmasker sammen
 • 2 fm i en m=udtagning; hækl 2 fastmasker i en maske
 • omg=omgang
 • rk=række
 • ()= tallet i parentes angiver antal masker du skal have efter endt omgang
 • **=gentag anvisningen mellem stjernerne x antal gange

Materialer

Copyright:

Opskriften er udviklet af mig og er kun til privatbrug – du må ikke sælge, kopiere eller på anden vis videregive hele eller dele af opskriften. Du må gerne sælge det færdige produkt med henvisning til mig som designer, dog udelukkende privatsalg og ikke i erhvervsøjemed.

Jeg vil bede om at du henviser til mig som designer (@kreative_loyerligheder) hvis du viser billeder på blog, facebook, instagram eller i andre medier.

Du må meget gerne bruge #kreativeloyerligheder.

Tak.

Pindsvin-e1531432433959-768x1024 Kreative Løyerligheder

Teddygarn kan være en udfordring, find tips og tricks her.

Krop

Alm. bomuldsgarn, grundfarve:

 • 1.omg: Magisk ring med 6 fm (6)
 • 2.omg: *1 fm, 2 fm i en m* 3 gange (9)
 • 3.omg: *2 fm, 2 fm i en m* 3 gange (12)
 • 4.omg: *3 fm, 2 fm i en m* 3 gange (15)
 • 5.omg: *4 fm, 2 fm i en m* 3 gange (18)
 • 6.omg: *5 fm, 2 fm i en m* 3 gange (21)
 • 7.omg: *6 fm, 2 fm i en m* 3 gange (24)
 • 8-9.omg: fm i alle m (2 omgange) (24)

Nu skal der hækles med dobbeltgarn (alm. bomuld og teddy-garn).

Jeg synes det er svært at se maskerne hvis der kun hækles med teddygarn, derfor anbefales det fortsat at have en tråd alm. bomuldsgarn med. Det er dog fortsat svært og må derfor gøres lidt på gefühl. Teddygarnet er heldigvis godt til at skjule fejl, så hvis maskerne ikke ligger helt præcist så er det ikke så afgørende. Det vigtige er bare at der hele tiden er 24 masker på en omgang.

Alm. bomuldsgarn+teddygarn:

 • 10-16.omg: fm i alle m med dobbeltgarn (7 omgange) (24)

Nu skal der tages ind, normalt vil indtag være med skjult indtag ved sammenhækling af to masker, dette er svært i teddygarnet og derfor kan indtag også foregå ved at springe en maske over. Så når der står 2 fm s så laves en fm og den efterfølgende maske springes over.

 • 17.omg: *2 fm, 2 fm s* 6 gange (18)

Fyld i

 • 18.omg: *1 fm, 2 fm s* 6 gange (12)
 • 25.omg: *2 fm s* 6 gange (6)

Bryd garnet, sy sammen og hæft ender.

Øre, 2 stk

Alm. bomuldsgarn, grundfarve:

 • 1.omg: Magisk ring med 6 fm (6)
 • 2.omg: km i først maske

Bryd garnet og hæft start-enden, den anden bevares til montering.

Montering

Øre: syes på svarende til 11.omg. med ca 8 masker imellem

Pindsvin1-e1531432508837-768x1024 Kreative Løyerligheder

Øjne: broderes på side af ansigtet svarende til 6-7.omg. med 8 masker imellem

Pindsvin2-e1531432554572-768x1024 Kreative Løyerligheder

 

Snude: broderes på spidsen af snude med udgangspunkt i mr og så op over snuden så den bliver trekantet med spidsen ned i mr.

Kreativeloyerligheder1-768x1024 Kreative Løyerligheder

 

Opskriften på resten af barnevognskæden kan findes som gratis opskrift her.

 

Dette indlæg indeholder affiliate links. Disse er med til at betale omkostningerne og vedligeholde siden og sikre så flere gratis opskrifter.

Tak fordi du støtter 🙂

Share your thoughts